Wat is Bureau Beeldrijm?

ITAM VAN TEESELING

 

Bureau Beeldrijm is een eenmanszaak, opgericht door Itam van Teeseling, die zich specialiseert in tekst en video. Na zijn opleiding als journalist, met als specialisatie tv-journalistiek en camjo-werk, is Itam zijn carrière gestart bij Innovam, hét kenniscentrum op het gebied van mobiliteit.

Hier werd hij ingezet als zelfstandig filmmaker om het nieuwe e-learning platform te vullen met studiefilmpjes voor autotechnici, tweewielertechnici en salesmensen in de mobiliteitssector. Daarnaast werd hij veelvuldig ingezet om de organisatie zowel intern als extern van communicatievideo’s, marketingvideo’s, tutorials/uitlegvideo’s, interviews, promofilms, presentatiefilms en e-learningvideo’s te voorzien.

De functie als in-house filmmaker bij Innovam heeft Itam geen windeieren gelegd. Omdat de functie nog niet bestond, was het veel pionieren en uitvinden. Als eenmanscrew heeft Itam echt een eigen methode moeten uitvinden om efficiënt en mobiel film te kunnen maken en om het overgrote deel in zijn eentje te kunnen produceren.

 

 

Niet alleen op technisch gebied heeft Itam veel geleerd. Werken bij Innovam betekent midden in het bedrijfsleven staan. Weten wat er speelt en weten waar vraag naar is. Het viel Itam op dat er steeds meer behoefte kwam naar video, maar dat dit medium vaak gebruikt werd als kip zonder kop. Er werd geld ingepompt, maar er werd niet nagedacht over waarom, wat het moest opleveren en hoe de film het beste tot stand kon komen. Conclusie was dan ook dat als bedrijfsfilmmaker hij een adviserende rol moest gaan spelen.

Ook bleef zijn journalistieke “onderbuik” kriebelen. Met het starten van Bureau Beeldrijm stelt Itam zich dan ook als doel om naast bedrijfsfilms tevens maatschappelijk relevante producties te maken. Zijn liefde voor documentairefilm en journalistiek zorgt voor borrelende ambities op dit gebied. Bekijk Itams CV.