Protestmars De EschHet was zomer…een beetje komkommertijd…en vooral warm. Maar de afgelopen maanden heb ik niet stilgezeten. Er was genoeg te doen en te filmen in Rotterdam. Hier op een rijtje de items die ik in augustus en september maakte voor OPEN Rotterdam.

Roel is supervrijwilliger

Roel Rijnsburger leeft volgens Franciscaans gedachtegoed. Dit betekent dat het helpen van anderen erg belangrijk is, Naast zijn werk bij de overheid besteedt hij daarom het grootste deel van zijn tijd aan vrijwilligerswerk. Ik mocht met hem mee terwijl hij op één dag wel drie projecten steunde.

Struikelen over Yogamatjes in Rotterdam

Het was nogal een dingetje deze zomer: buitenlucht-yoga. Van het Vroesenpark, tot op daken, tot op boten, overal werden de yogamatjes uitgerold.

Hongaarse Eva ‘haakt aan’ om Nederlands te leren

De Hongaarse Eva startte een haakclub omdat ze niemand had om Nederlands mee te oefenen. De club is uitgegroeid tot een gezellig vriendinnengroepje en Eva praat ondertussen geweldig Nederlands.

Stille tocht De Esch wegens verkrachtingszaak

De verkrachting van een Indonesische uitwisselingsstudente in De Esch zorgde ervoor dat honderden mensen de straat op gingen. Ze protesteerden tegen seksueel geweld en intimidatie en wilden hun steun betuigen aan het slachtoffer.

Vlaamse schrijver Corinne onderzoekt Rotterdam Noord

Corinne Heyrman maakte een serie geschreven portretten van bewoners in Rotterdam Noord. Ze deed dit in opdracht van het festival Duizel in het Park, in het Vroesenpark (in Rotterdam Noord). Een van haar hoofdrolspelers is Kees, van glashandel Noord, die ons spontaan nog trakteerde op een kort gitaarconcertje.

Zomerse zondagen in Rotterdam

Tsja, komkommertijd…wat doe je dan? Juist…festivals bezoeken. Ik ging langs bij drie zondagse evenementen in Rotterdam.

Rotterdam op de gevoelige plaat, maar niet zomaar.

Fototentoonstelling De Kracht van Rotterdam laat de stad zien zoals ie is. In uithoeken, in de uurtjes dat iedereen nog op bed ligt, maar ook op mooie plekken, met interessante mensen. Fotografen die meededen met deze wedstrijd kregen een gebied toegewezen die ze op verschillende momenten op de dag moesten vastleggen.

Wijkmanager Lot Mertens neemt afscheid van haar wijk Middelland

Lot Mertens was geliefd in de wijk Middelland. Ze werkte in de wijk met hart en ziel en stond niet boven de wijk, maar stond er midden in. Haar afscheidsfeest werd dan ook druk bezocht.