Nooit een dag saai in Rotterdam

Er gebeurt veel in Rotterdam. De huizenmarkt is in opspraak, grootschalige stadsvernieuwing op Zuid, Feijenoord City. Daarnaast zitten we ook nog eens in het festivalseizoen. Leukste lokale omroep van het land OPEN Rotterdam is natuurlijk overal bij 😉 Hier weer enkele producties die ik de afgelopen tijd voor ze mocht maken.

 

Rapper Jordy op nieuwe open podiumavond in Noord

De stad heeft veel plekken waar jong talent zijn ding kan doen. Rotterdam-Noord blijft wat dit betreft een beetje achter. Daarom startte muzikant Damian Gray een open mic-avond in Huis van de Wijk De Nieuwe Banier. Ik volgde aanstormend talent Jordy daar bij zijn eerste optreden voor publiek.

 

Tweebosbuurt krijgt steun uit Utrecht

Jos maakte in de jaren ’80 hetzelfde mee in zijn buurt in Utrecht als de Tweebosbuurtbewoners in Rotterdam nu. Hij kwam langs tijdens een buurtvergadering om de Tweebosbuurtbewoners, waarvan velen hun huis dreigen te verliezen door stadsvernieuwingsplannen van woningcorporatie Vestia, een hart onder de riem te steken.

 

Crowdfunding voor moeder met MS

Elisabeth (33) is moeder van vijf (inclusief stiefkinderen) en is sinds kort gekluisterd aan haar rolstoel. Ze heeft MS en wil graag een medische behandeling laten doen in het buitenland die hier niet vergoed wordt. Ze startte daarom deze crowdfundingsactie.

 

Waarom stijgen de huizenprijzen in Rotterdam zo snel?

Maurice Geluk is onderzoeksjournalist bij Vers Beton en deed de afgelopen tijd onderzoek naar de Rotterdamse huizenmarkt. Hij kwam er achter dat steeds meer panden in bezit komen van particuliere huizenbeleggers, met als gevolg dat woningen steeds duurder worden. Het zou de stad drastisch kunnen veranderen omdat meer en meer mensen met lage en middeninkomens steeds moeilijker een huis kunnen vinden.

 

Basisschoolkinderen worden klaargestoomd als bluegrassmuzikant

Het Bluegrassfestival in Rotterdam Noord, wordt steeds groter.
Het evenement nodigt jaarlijks tal van muzikanten uit, uit zowel Nederland als het buitenland. Dit jaar kwamen ook de Henhouse Prowlers uit Chicago op bezoek, die speciaal een masterclass Bluegreass hielden voor een enthousiaste groep basisschoolkinderen.

 

Deze imam weet ook jongeren te bereiken in Rotterdam-West

Imam Bunyamin Yildiz was op zijn 27e de jongste imam van Nederland en nu, zes jaar later, richt hij zich nog steeds op jongeren.