Rewriters Street Art tour Rotterdam WestBureau Beeldrijm is de laatste maanden met veel verschillende¬† opdrachtjes bezig geweest, maar het werk voor Open Rotterdam stond niet stil. Hieronder weer de laatste video’s.

 

15-jarig kickbokstalent in de ring voor EK

De vijftienjarige Rotterdamse kickbokser Erencan is wat men noemt een talentje. Ik mocht hem volgen bij zijn laatste training voor het EK in Duitsland.

Actiegroep voert ‘plastic attack’ uit op Albert Heijn in Kralingen

Een boodschappenkar vol met plastic was het resultaat van een kwartiertje boodschappen doen door deze actiegroep. Wat ze gaan doen met dat plastic? Lekker terugsturen naar Appie.

Carnisse staat aan de vooravond van stadsvernieuwing

Samen met de website Vers Beton maakten we een mooie productie over NPRZ, het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Vers Beton deed het onderzoek en de artikelen, wij maakten twee illustrerende items over de wijk Carnisse.

Architectenbureau ZUS over hun bouwvisie: Permanente Tijdelijkheid

Bureau ZUS is onder andere bekend van de Luchtsingel hier in Rotterdam. De Luchtsingel is een goed voorbeeld van permanente tijdelijkheid; bouwsels die tijdelijk bedoeld zijn, maar op den duur niet meer zijn weg te denken…en dus permanent worden. Kristian Koreman legt het uit.

Stoere chicks in vintagekleding bij Miss Pinup Benelux

Eindelijk eens geen suffe missverkiezing met dames in badpak en praatjes over een betere wereld. Nee bij Miss Pinup Benelux zijn het slimme dames met tattoos die durven hun vrouwelijkheid te laten zien.

Deelnemer Kids Run Mina (9) heeft de sportiefste familie

Mina houdt van hardlopen en is er serieus mee bezig, net als haar broer en vader. Zelfs haar moeder deed vroeger aan boxen, maar raakte helaas geblesseerd.

Rotterdamse heksen vieren bloedmaan

Niet schrikken, maar er wonen heksen in Rotterdam. En het zijn nog leuke heksen ook. Ze vierden onlangs de bijzondere stand van de maan en ik mocht een kijkje nemen.

Begrafenisondernemer Edwin kreeg zijn hele familie mee

Edwin werkt in de gebiedscommissie van Hoogvliet maar begon daarnaast vijf jaar geleden een begrafenisonderneming. Inmiddels werkt zijn hele familie er.

Rotterdamse band Oliver Oat brengt debuut uit

Frontman Joost werkte acht jaar aan het album en speelde deze voor het grootste gedeelte zelf in. Hij zocht een band bij elkaar om de nummers live te spelen en deed dit dan ook bij de release party op Rotterdam- Zuid.

Street Art kijken in Rotterdam-West

Rewriters organiseert street art wandelingen door Rotterdam. We mochten mee met hun nieuwst route, door het havengebied in Rotterdam-West.