Aldina SoaresEen nieuw jaar, dus hoogtijd voor weer een nieuwe update. Naast druk bezig te zijn geweest met reguliere uitzendingen voor OPEN Rotterdam ben ik met een mooi project bezig geweest over ondervoeding bij ouderen, in opdracht van Gemeente Rotterdam. Ook weer een aantal leuke projectjes gehad met Faculty of Skills en met Innovam voor een trainingsproject van het automerk KIA.

Aldina ontmoet de Kaapverdiaanse president in Sparta-stadion

De Kaapverdiaanse president Jorge Carlos de Almeida Fonseca was op bezoek in Nederland en bracht een bezoekje aan het Sparta-stadion in Rotterdam. Kaapverdiaans-Nederlandse ondernemers mochten de president ontmoeten, iets wat voor de Kaapverdiaanse gemeenschap best veel betekende. Zo ook voor slijterijhouder Aldina.

Kinderrechten gevierd op SS Rotterdam

Het gebeurt niet vaak dat ik de microfoon uit handen geef, maar Walid en Hasan waren echte sterreporters. We zochten met zijn drie├źn uit of kinderrechten een beetje leven onder de bezoekers van het festival.

Zombieapocalyps in Rotterdam Centrum

Eindelijk kon ik Thriller van Michael Jackson eens onder een video zetten. Deze Zombiewalk was een genot om naar te kijken. De ene enge creatuur na de andere kwam voorbij.

Eerste marathon tegen Diabetes in Rotterdam

Ik mocht meekijken met de familie van de driejarige Brooklyn, die diabetes type 1 heeft. Haar vader liep mee met de minimarathon om geld in te zamelen voor onderzoek naar diabetes.

Al gymmend Nederlands leren

Deze kids krijgen taalles terwijl ze sportief mogen spelen. Leuke is dat hun ouders, die ook niet altijd de taal machtig zijn, actief worden betrokken zodat ook zij bezig zijn met het Nederlands.

Vlak voor nieuwjaar buiten theater kijken

Deze drie mannen maken theater op een unieke manier. In het Roel Langerakpark in Rotterdam, spelen zij een muzikaal theaterstuk voor kinderen en hun ouders. Ze doen dit in het donker op het bosachtige terrein van de Speeldernis.

Deze mannen repareren gratis de rollator voor u

Het team van Dennis Lohuis bezoekt zorginstellingen om kapotte rollators te repareren…en het loopt storm!