De maand is al weer voorbij, dus hoog tijd om mijn blog te updaten met de journalistieke items die ik in juni gemaakt heb. Hou je van naakte mannen, architectuur en Iraans voetbal, lees dan even verder.

Het was een druk maandje. Ik heb wat extra gewerkt voor OPEN om een advertorialserie te maken voor de Hogeschool Rotterdam, die een serie debatten organiseerde op de Internationale Architectuurbiënnale in Rotterdam. Erg leuk om deze studenten te volgen in hun eerste stappen naar de praktijk. Het ging er vooral over de maatschappelijk veerkracht op Rotterdam- Zuid, waar studenten Makelaardij, maar ook studenten Bouwkunde en Leisure Management onderzoek naar hebben gedaan. Ze gingen in deze atelier-cafés in gesprek met architecten, gemeente en andere experts over hun bevindingen.

Hogeschool Rotterdam vertegenwoordigd op Internationale Architectuur Biënnale

Studente ‘Vastgoed en Makelaardij’, Kimberley Semedo onderzocht de sociale cohesie in de wijk Reijeroord in IJsselmonde. Ze kwam met een sportveld in combinatie met een tijdschema en een coördinator om de betrokkenheid van bewoners bij de wijk te vergroten.

Studenten Hogeschool Rotterdam praten mee over Feijenoord City

Berend en Ferry, beiden student ‘Leisure Management’ aan de Hogeschool Rotterdam onderzochten het idee van Feijenoord City. Berend op een wat kleinere schaal (letterlijk, want zijn onderzoek ging over peuters in de wijk), en Berend keek meer naar het grote plaatje, over wat Feijenoord City voor de wijk Feyenoord kan betekenen.

Studenten Hogeschool Rotterdam hebben oplossing voor studentenhuisvesting

Martijn en Lars, beiden student ‘Bouwkunde’, bedachten een oplossing voor studentenhuisvesting in Rotterdam-Zuid. Deze studentenwoningen lijken op Leg-blokjes en kunnen modulair geplaatst worden. Groeit de student op en is hij toe aan een gezinnetje, dan kunnen de studentenwoningen om worden gebouwd tot gezinsappartementen.

Met deze game kun je zelf Rotterdam inrichten

Rotterdams journalistiek platform ‘Vers Beton’ ontwikkelde een game waarbij je zelf kan beslissen over ruimtelijke ordening in Rotterdam. Het is eigenlijk een journalistiek onderzoek naar grote bouwprojecten in Rotterdam, maar journalist Margot Smolenaars wilde het eens in een andere vorm gieten dan een lang artikel.

Barefoot running: op blote voeten de marathon lopen

Ruben Oude Rikmanspoel liep de Rotterdamse marathon op blote voeten en niet omdat hij geen schoenen kan betalen. Hij zweert bij dit zogenaamde ‘barefoot running’.

De handen worden in IJsselmonde ineengeslagen tegen armoede

In IJsselmonde is armoede een groeiend probleem, terwijl er tal van hulpinstanties in de buurt aanwezig zijn. In Beverwaard sloegen deze organisaties de handen bijeen en organiseerden een dag om zich beter bekend te maken in de wijk.

Rotterdammer Bradley Zee knapste man van Nederland

Rotterdammer Bradley Zee is verkozen tot de knapste man van Nederland tijdens de Men Universe verkiezingen. We mochten een kijkje nemen bij de voorbereidingen van dit evenement. Saillant detail….ook de heren zelf vinden de onderbroekenronde de leukste ronde 😉

Restaurant Alborz viert eerste overwinning Iran op WK

Helaas heeft Iran het dit WK wederom niet gered, maar als het ergens niet aan ligt dan zijn het de supporters wel. Bij Perzisch restaurant Alborz, op het Noordereiland in Rotterdam, zat de stemming er goed in tijdens de eerste wedstrijd tegen Marokko.