Blog

Wervingsvideo’s om personeel binnen te halen

Of ik even bij mijn oude werkgever wat video’s wilde maken voor het werven van personeel? Tuurlijk wil ik dat! En laten we die video’s dan ook meteen geschikt maken voor social media.

Misschien goed om even uit te leggen dat die oude werkgever een grote speler is op het gebied van trainingen in de mobiliteitssector. Ze wilden er heel graag nieuwe trainers werven en tevens examenontwikkelaars binnenhalen. Er was al een mooie marketingcampagne voor uitgewerkt, maar ja die wervingsvideo’ s moesten nog even vóór het nieuwe jaar gemaakt worden. En zo geschiedde.

Resultaat: drie video’s (waarvan één een jaar eerder is gemaakt) van drie minuten, waarbij voor elke video een social-versie van één minuut is gemaakt in 1×1 formaat. De video van vorig jaar is tevens opgeknipt in drie korte video’s zodat die per training gebruikt kunnen worden.

Read More

Nieuwe bedrijfsvideo MBS-Brandwachten

Het werd bij MBS-brandwachten weer tijd voor een nieuwe bedrijfsvideo die het hele spectrum laat zien van de diensten van dit beveiligingsbedrijf. Ik maakte een hoofdvideo die, vanwege de verscheidenheid aan diensten, op te delen was in kleinere video’s. Zo kan op de website van MBS per categorie een video vertoond worden waarin kort en krachtig duidelijk wordt wat de dienst inhoudt. Tevens zijn de deelvideo’s zo kort gemaakt dat ze geschikt zijn voor verspreiding op social media. Ook is er nog een aparte video gemaakt voor de testimonials van klanten.

De hoofdvideo duurt zo’n zeven minuten en is natuurlijk vrij lang. Ik heb daarom tevens een soortement van teaser gemaakt die op zich zelf te gebruiken is om kort te laten zien wat het bedrijf doet. Samen met MBS heb ik vervolgens een strategie bepaald en een contentkalender uitgerold om de filmpjes online goed tot hun recht te laten komen.

Read More

Huizenprijzen in Rotterdam, Bluegrass en crowdfunding voor mama met MS

Nooit een dag saai in Rotterdam

Er gebeurt veel in Rotterdam. De huizenmarkt is in opspraak, grootschalige stadsvernieuwing op Zuid, Feijenoord City. Daarnaast zitten we ook nog eens in het festivalseizoen. Leukste lokale omroep van het land OPEN Rotterdam is natuurlijk overal bij 😉 Hier weer enkele producties die ik de afgelopen tijd voor ze mocht maken.

 

Rapper Jordy op nieuwe open podiumavond in Noord

De stad heeft veel plekken waar jong talent zijn ding kan doen. Rotterdam-Noord blijft wat dit betreft een beetje achter. Daarom startte muzikant Damian Gray een open mic-avond in Huis van de Wijk De Nieuwe Banier. Ik volgde aanstormend talent Jordy daar bij zijn eerste optreden voor publiek.

 

Tweebosbuurt krijgt steun uit Utrecht

Jos maakte in de jaren ’80 hetzelfde mee in zijn buurt in Utrecht als de Tweebosbuurtbewoners in Rotterdam nu. Hij kwam langs tijdens een buurtvergadering om de Tweebosbuurtbewoners, waarvan velen hun huis dreigen te verliezen door stadsvernieuwingsplannen van woningcorporatie Vestia, een hart onder de riem te steken.

 

Crowdfunding voor moeder met MS

Elisabeth (33) is moeder van vijf (inclusief stiefkinderen) en is sinds kort gekluisterd aan haar rolstoel. Ze heeft MS en wil graag een medische behandeling laten doen in het buitenland die hier niet vergoed wordt. Ze startte daarom deze crowdfundingsactie.

 

Waarom stijgen de huizenprijzen in Rotterdam zo snel?

Maurice Geluk is onderzoeksjournalist bij Vers Beton en deed de afgelopen tijd onderzoek naar de Rotterdamse huizenmarkt. Hij kwam er achter dat steeds meer panden in bezit komen van particuliere huizenbeleggers, met als gevolg dat woningen steeds duurder worden. Het zou de stad drastisch kunnen veranderen omdat meer en meer mensen met lage en middeninkomens steeds moeilijker een huis kunnen vinden.

 

Basisschoolkinderen worden klaargestoomd als bluegrassmuzikant

Het Bluegrassfestival in Rotterdam Noord, wordt steeds groter.
Het evenement nodigt jaarlijks tal van muzikanten uit, uit zowel Nederland als het buitenland. Dit jaar kwamen ook de Henhouse Prowlers uit Chicago op bezoek, die speciaal een masterclass Bluegreass hielden voor een enthousiaste groep basisschoolkinderen.

 

Deze imam weet ook jongeren te bereiken in Rotterdam-West

Imam Bunyamin Yildiz was op zijn 27e de jongste imam van Nederland en nu, zes jaar later, richt hij zich nog steeds op jongeren.

 

 

Read More

North Sea Round Town 2019

De verschillende kanten van North Sea Round Town

OPEN Rotterdam sleepte een leuke klus binnen; het in kaart brengen van het North Sea Round Town, het franchise-festival van North Sea Jazz. Leuker kun je het niet hebben, in de stralende zon op pad met de camera om muzikanten en organisatoren te interviewen. We hebben een serie van vier gemaakt met verschillende insteken om de verschillende aspecten van het evenement te belichten.

Terug naar de roots van de Jazz in Rotterdam

Rotterdam is van oudsher een jazzstad en dat is het nog steeds. Zeker nu North Sea Jazz er wordt gehouden en de stad een zeer productieve jazzopleiding heeft op het conservatorium. Ik keek met enkele muzikanten naar hoe Rotterdam als jazzstad zich uit en hoe dat vroeger eigenlijk was.

 

De jonge organisatoren van North Sea Round Town

Het festival geeft jong talent een kans. Zowel aan jonge muzikanten als aan jonge programmeurs. We volgden enkele van die programmeurs bij de voorbereidingen van hun evenement.

 

North Sea Round Town voor iedereen

De festivalorganisatie is een feest van Rotterdammers voor Rotterdammers. De organisatie wil dat het festival voor iedereen toegankelijk is, ook voor diegenen bij wie dat minder vanzelfsprekend is. We keken bij een workshop in het Ronald McDonaldhuis en een optreden in een ouderentehuis.

Met het festival de wijken in

Het festival wil zoveel mogelijk spreiding, zodat niet alleen het centrum wordt aangedaan, maar dat er ook in de “uithoeken” van de stad evenementen plaats vinden. Dit om zowel de wijkbewoners bij het festival te betrekken, als buitenstaanders met de wijken kennis te laten maken. Er ontstaat zo een ware wisselwerking. In deze reportage zie je hoe zich dat uit.

Read More

Rotterdam en haar innovatieve architectuur

Rotterdamse architectuur innovatief toen en innovatief nu

Rotterdamse architectuur is booming! De ene woontoren na de andere wordt in stad de grond uitgestampt. Of er nog gedacht wordt aan de innovativiteit van de hedendaagse architectuur kun je je afvragen. Samen met Ferrie Weeda, historicus en journalist bij Vers Beton, keken we naar enkele voorbeelden van vroegere en hedendaagse innovatieve bouwsels.

 

De Maastunnel en oeververbindingen nu

De Maastunnel heeft een plekje in het hart van veel Rotterdammers. Dit komt door de geschiedenis van deze oeververbinding, die tijdens de tweede wereldoorlog werd gebouwd, de symboliek ven het verbinden van Zuid met Noord, en natuurlijk de vormgeving. We namen een kijkje in en rond de tunnel om te onderzoeken wat er nou zo speciaal is aan het ontwerp.

 

 

De Lijnbaan versus de nieuwe Markthal

De Lijnbaan was vroeger (zo’n 70 jaar geleden) één van de meest innovatieve winkelstraten ter wereld. Maar blijft het ontwerp ook nu nog overeind? En hoe zit het eigenlijk met de nieuwe Markthal, is het ontwerp eigenlijk wel zo modern?

 

 

Optoppen en inbreien: omgaan met de krimpende ruimte in de stad

Ruimte wordt steeds schaarser, zeker in een populaire stad als Rotterdam. Het is dus innovatief omgaan met de ruimte die er is. Eén van de pioniers op dit gebied is architect Joost Kühne, die met inbreien en optoppen furore maakte in de architectenwereld. De vraag is echter of er met de grootschalige bouw van nu nog wel ruimte is voor kleinschalige projecten als de zijne.

 

 

Read More
Contact
+31 (0)648267619
KVK-nummer: 67494242